Zijn doel is het verder ontwikkelen van het Advanced Feed Package en het assisteren van de klanten van SFR bij de implementatie van nieuwe ontwikkelingen in de voederwaardering en voedingsbehoeften bij varkens.

Jan Fledderus: Nieuwe Product Manager Varkens

In september is Jan Fledderus gestart als Productmanager en Consultant Varkens bij het S&C-team van Schothorst Feed Research. Na een afwezigheid van 15 jaar heeft Jan besloten terug te keren naar SFR. Hij heeft van 1998 tot 2008 bij SFR gewerkt als Onderzoeker Varkens. Tijdens deze periode werd SFR een onafhankelijk onderzoeksinstituut (2004), wat resulteerde in veel bedrijven die contact hadden met Jan. Zijn focus bleef echter gericht op de kernvoeding voor de diervoederindustrie. Hij was een van de oprichters van het Advanced Feed Package, dat werd geïntroduceerd om de diervoederindustrie te voorzien van fundamentele kennis over voederwaardering, de effecten van verwerkingstechnologieën op de voedingswaarde en dierlijke prestaties, grondstofinformatie en voedingsbehoeften.

Sinds 2008 werkt Jan als Nutrtionist Varkens en Innovatiemanager in de diervoederindustrie. Hij begon bij Nutreco (Hendrix) en zette zijn werk voort in het Nutrition & Innovation Centre na de overname van Hendrix door ForFarmers in 2012. Aangezien zowel Nutreco als ForFarmers grote bedrijven zijn met internationale activiteiten, is hij betrokken geweest bij talloze internationale projecten en ontwikkelingen.

Als Innovatiemanager was Jan betrokken bij onderzoeksprojecten in varkensvoeding, hier was het zijn verantwoordelijkheid om de resultaten van het onderzoek te implementeren in voersamenstellingen en de voedingsmatrix. Hij heeft een sterke focus op het voortdurend verbeteren van de prijs/kwaliteit-verhouding voor een concurrerende varkenssector. Het trainen van voedingsdeskundigen en/of verkopers over nieuwe ontwikkelingen in varkensvoeding is altijd een onderdeel van de functie geweest en is essentieel voor een succesvolle positie in de diervoederindustrie.

Sinds 2008 werkt Jan als Nutrtionist Varkens en Innovatiemanager in de diervoederindustrie. Hij begon bij Nutreco (Hendrix) en zette zijn werk voort in het Nutrition & Innovation Centre na de overname van Hendrix door ForFarmers in 2012. Aangezien zowel Nutreco als ForFarmers grote bedrijven zijn met internationale activiteiten, is hij betrokken geweest bij talloze internationale projecten en ontwikkelingen. Als Innovatiemanager was Jan betrokken bij onderzoeksprojecten in varkensvoeding, hier was het zijn verantwoordelijkheid om de resultaten van het onderzoek te implementeren in voersamenstellingen en de voedingsmatrix. Hij heeft een sterke focus op het voortdurend verbeteren van de prijs/kwaliteit-verhouding voor een concurrerende varkenssector. Het trainen van voedingsdeskundigen en/of verkopers over nieuwe ontwikkelingen in varkensvoeding is altijd een onderdeel van de functie geweest en is essentieel voor een succesvolle positie in de diervoederindustrie.

Zijn achtergrond in zowel varkensonderzoek met toegepaste voeding als in voerformulering was de reden waarom Jan deelnam aan verschillende commissies en onderzoeksprojecten in samenwerking met instituten zoals Wageningen University, CVB, Nevedi, VDN, GFLI en uiteraard SFR. Zijn belangrijkste professionele doel is het verder ontwikkelen van het Advanced Feed Package en het assisteren van de klanten van SFR bij de implementatie van nieuwe ontwikkelingen in de voederwaardering en voedingsbehoeften bij varkens. Jan heeft ervaring op dit gebied van voeding, met voorbeelden van de introductie van energiesystemen voor dragende en zogende zeugen en de effecten van vervanging van sojameel op de samenstelling van varkensvoer en de impact op milieuparameters.

Meer SFR nieuws