Technology to the feedstuff Table (Tech2Table) is een volledig privaat project onder leiding van SFR in samenwerking met deskundige partners zoals Feed Design Lab en Zetadec, en de academische wereld zoals WUR. Het project omvat 22 partners uit de diervoederindustrie binnen en buiten Europa.

Tech2Table richt zich op het kwantificeren van de effecten van voerverwerking op de voedingswaarde van eiwit-, zetmeel- en vezelrijke ingrediënten die vaak worden gebruikt in varkens- en pluimveevoeders.

Tien ingrediënten ondergaan verschillende verwerkingen, zoals malen, conditioneren, expanderen en pelletiseren. We evalueren de voedingswaarde van deze ingrediënten met in-vitro-methoden. Via in-vivo-proeven valideren we deze onderzoeken.
Het uiteindelijke doel van de Tech2Table is om nutriëntwaardes gelinkt aan technologie van de geselecteerde ingrediënten te bieden. Deze kunnen in de voertabel worden geïmplementeerd en gebruikt bij de voerformulering. Deze waarden kunnen later worden geëxtrapoleerd naar andere ingrediënten met vergelijkbare kenmerken om een complete dataset te genereren. Zo draagt dit onderzoek bij aan een nauwkeurigere formulering van voeders die onder verschillende technologieën zoals mallen, persen of expander zijn geproduceerd.

Partner in Uitgekookt

Tech2Table is een van de partners van de PPS Uitgekookt die zich richt op het ontwikkelen van modellen om de effecten van verwerkingsbehandelingen op de fysisch-chemische en spijsverteringseigenschappen van voer en voeringrediënten te beschrijven. Deze PPS wordt geleid door WUR.


Start project: 01/11/2021
Einde project:
31/12/2025


Partners

ABZ Diervoeding

Agrifirm

AgruniekRijnvallei

Arvesta B.V.

Cooperl

Coren SCG

De Heus

De Samenwerking

Feed Design Lab

Felleskjøpet

ForFarmers

Garant Qualitätsfutter

Hankkija

IFF

Lantmännen

Ottevanger Milling Engineers

RCL Foods

Schothorst Feed Research

UBM

UFA

Vall Companys

Van Aarsen

Vitelia

Voergroep Zuid

Wageningen Universiteit & Research

Zetadec