FeedInsights

FeedInsights is een flexibel portfolio van services beschikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan meer kennis op het gebied van diervoeding en de diverse relaties van voeding tot bijvoorbeeld grondstoffen, additieven maar ook gezondheid en welzijn van dieren. FeedInsights bestaat uit een basispakket en kan naar behoefte worden aangevuld met andere services.

sfr_header-feed-insights

Basispakket
Het FeedInsights basispakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Acht consultancy-uren, inzetbaar voor adviesgesprekken en deelname aan webinars, seminars of andere SFR-trainingen,
  • Toegang tot de Online Document Database met daarin actueel-berichten en circulaires,
  • Uitnodigingen voor seminars, cursussen en webinars,
  • Nieuwsbrieven

Dit basispakket is uit te breiden met de volgende services:

FeedInsights Matrix

Met de FeedInsights-matrix heeft u de beschikking over nutriënt-waarden en grondstoffen om voersamenstellingen te formuleren. De rekenregels in de FeedInsights-matrix zijn gebaseerd op dezelfde principes als de matrix waarmee de voer producerende bedrijven het voer formuleren en samenstellen.

De matrix is cloud-based en kan eenvoudig gekoppeld worden met alle commerciële formuleringssoftware. In deze service zijn er 8 extra consultancy uren beschikbaar voor optimale implementatie van de matrix.

Klik hier voor meer informatie over de FeedInsights Matrix.

Least Cost Formulation

In deze service optimaliseren we voor u de voersamenstellingen van een aantal diercategorieën. Daarvoor wordt de actuele grondstofprijs van dat moment gebruikt. Ook wordt de schaduwprijs van een grondstof berekend. De standaardversie verschijnt 4 keer per jaar.

Het is ook mogelijk om zelf een rapport samen te stellen. U kunt kiezen van welke diercategorieën de voersamenstelling geoptimaliseerd moet worden. Ook is het mogelijk om eigen producten mee te nemen in de optimalisatie. Dit rapport verschijnt maximaal één keer per maand.

Klik hier voor meer informatie over de Least Cost Formulation.


Educational Services

Bent u op zoek naar actuele kennis over grondstoffen, nutriënten of naar interacties tussen voeding en diergezondheid en -welzijn? SFR is dé schakel tussen wetenschappelijke kennis en praktische toepasbaarheid. We hebben diverse mogelijkheden om de kennis van u en uw medewerkers te vergroten. De mogelijkheden variëren van het volgend van webinars en seminars tot meerdaagse trainingen in Lelystad of bij u op locatie.

Op de pagina van Educational Services kunt u meer informatie vinden.

DataScience

Met onze DataScience service gaan we samen met u op zoek naar verbanden en relaties in onze database die normaliter alleen met in-vivo onderzoek zijn aan te tonen. De data in onze database bestaat uit onder andere dierkarakteristieken, voedermiddelen en rantsoenen, en waarnemingen. Deze data zijn verzameld gedurende het jarenlang uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Klik hier voor meer informatie over de dataset en de toepassingsmogelijkheden.


Laboratoriumanalyse

Het laboratorium van SFR analyseert grondstoffen, diervoeders en dierlijke producten (mest, bloed, pensvloeistof, vlees en eieren). Analyses worden uitgevoerd voor eigen onderzoek of in opdracht van derden. Het laboratorium is voor een aantal analyses gecertificeerd volgens de GMP+ standaard: GMP B10 laboratoriumonderzoek. Uiteraard voldoet het onderzoek aan alle nationale en Europese eisen. Meer informatie over ons laboratorium vindt u hier.

Contract Onderzoek

De basis van onze kennis van diervoeding is gevormd door jarenlang onderzoek in onze eigen moderne faciliteiten. Voor leveranciers van voederadditieven, leveranciers van diervoeders, farmaceutische bedrijven en de voederindustrie is het mogelijk om deze faciliteiten te gebruiken voor vertrouwelijk onafhankelijk onderzoek. Hier vindt u meer informatie over de typen onderzoek die we uitvoeren.

Tijd en geld besparen bij het zoeken naar betrouwbare technische informatie? SFR geeft advies en inzichten.

Meer informatie?

Neem contact op met Wim

Wim Beeks
Sales manager FeedInsights
+31 634535665
WBeeks@schothorst.nl

Neem contact met ons op voor meer informatie

Naar het contactformulier