Even voorstellen:

Anne Guadagnin: Nieuwe onderzoeker rundveevoeding

In september is Anne Guadagnin gestart als onderzoeker rundveevoeding in het R&D team van Schothorst Feed Research. Anne komt uit Brazilië, waar ze een DVM en masterdiploma aan de Federale Universiteit van Rio Grande do Sul heeft behaald. Ze heeft ook een PhD in dierwetenschappen van de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign (UIUC) en was een postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Wisconsin-Madison (UW-Madison). Haar belangrijkste professionele doel is het verbeteren van de weerstand en veerkracht van vee tegen stressfactoren door het gebruik van voedingsstrategieën en managementpraktijken, met als doel het dierenwelzijn, gezondheid en de productiviteit te bevorderen.

Onder begeleiding van Dr. Phil Cardoso van UIUC (Dairy Focus Illinois Lab) onderzocht Anne de toevoeging van pensbeschermde aminozuren, zoals methionine en lysine, op de fysiologie van het voortplantingskanaal, de immuniteit en de gezondheid van melkkoeien in de transitieperiode. De fysiologie en de gezondheid van de baarmoeder werden beoordeeld via een reeks methoden die geavanceerde technieken omvatten, zoals analyse van genexpressie en cytologische evaluaties, en echografie van het voortplantingskanaal; maar ook metingen die op boerderijniveau kunnen worden gedaan, zoals de evaluatie van etterende vaginale afscheiding met behulp van het Metricheck-apparaat.

Een vervolgstudie op haar proefschrift onderzoekt de effecten van de toevoeging van pensbeschermde lysine aan prepartum melkkoeien op het metabolisme in de placenta en het transport van voedingsstoffen, wat een verbeterde uitwisseling van voedingsstoffen tussen het moederdier en de foetus mogelijk had kunnen maken. Daarnaast onderzocht Anne de associaties tussen de droge stof opname in de periode voor en na afkalven met immuniteitsbiomarkers voor de gezondheid van de baarmoeder, waarbij gebruik werd gemaakt van geavanceerde statistische methoden en epidemiologische concepten om de gegevens te analyseren. Tijdens haar postdoctorale opleiding werkte Anne samen met Dr. Jimena Laporta (Laporta Lab) om de effecten van prenatale hittestress op de morfologie van de placenta, de immuunfunctie van koeien en kalveren en de ontwikkeling en morfologie van de bijnieren van het kalf te onderzoeken, en de toevoeging van pensbeschermde methionine om de negatieve effecten van genoemde prenatale hittestress te verlichten.

Meer SFR nieuws