‘We gaan in gesprek met een klant over de opleidingsbehoefte in de organisatie en kijken hoe we deze behoefte kunnen invullen'.

Educational services klaar voor het nieuwe jaar

Na een jaar vol seminars, webinars, cursussen en trainingen staat het team van Educational Services alweer in de startblokken voor 2024.

De productmanager van Educational Services, Karin van de Belt, is druk bezig met de plannen voor 2024.

Het grootste project van dat jaar, Feeds & Nutrition 2024, staat gepland voor 3-7 juni 2024 in Zaandam. In slechts één week biedt deze cursus een uitgebreid overzicht van voederwaardering, nutritionele behoeften, voer- en grondstofsamenstellingen, be- en verwerking van grondstoffen, voermanagement en voerformulatie voor de productie van voeders voor melkvee, pluimvee en varkens.

Daarnaast staat voor volgend jaar een seminar rondom het 90-jarig jubileum op de planning. Aan het programma hiervoor wordt nog volop gewerkt.

Grotere vraag naar trainingen op maat

Maar ook aan de reguliere cursussen, zoals basisprincipes over runder- en varkensvoeding of de meer gevorderde cursussen voor nutritionisten staan al op de planning.

Wat Karin merkt is dat er steeds meer vraag is naar cursussen op maat. ‘We gaan in gesprek met een klant over de opleidingsbehoefte in de organisatie en kijken hoe we deze behoefte kunnen invullen. Soms kan de behoefte ingevuld worden met onze basiscursussen of beschikbaar video materiaal van eerdere webinars of seminars, maar soms zijn het ook 1-op-1-trajecten waarin een consultant van ons een nutritionist van een klant begeleid bij een specifiek vraagstuk, vertelt Karin.

‘Met onze webinars voorzien we al in een basis kennisbehoefte. Als we in gesprek gaan met klanten geven we aan dat er nog zoveel meer mogelijk is. AFP en FI klanten hebben elk jaar de beschikking over een bepaald budget aan consultancy uren. Ik roep ze dan op om met de consultant of Educational Services in gesprek te gaan over een goede benutting van deze consultancy uren.’

Meer samenwerkingen

Educational Services werkt ook veel samen met partners. Denk bijvoorbeeld aan Cow Signals, Groeikracht, ATCI maalderij, Feed Design Lab en Zetadec ‘Als klanten graag een combinatie willen met een praktijkcursus, dan besteden we dat uit aan Cow Signals. Het is zonde om het wiel opnieuw uit te vinden. Cow Signals heeft al die kennis en al een netwerk van veehouders waar ze de training kunnen verzorgen. Dat is dan een mooie combinatie.’

Alle geplande cursussen zijn te vinden op https://schothorst.nl/onze-diensten/educational-services/ Hier worden continue nieuwen aan toegevoegd.

Meer SFR nieuws