Nieuwe onderzoeker pluimvee: Vanessa lagos

In augustus is Vanessa Lagos begonnen als onderzoeker Pluimvee bij Schothorst Feed Research.

Vanessa is geboren in Bogota, Colombia. In maart 2016 studeerde ze af met een B.C. in dierwetenschappen met een focus op varkensproductie aan de Nationale Universiteit van Colombia in Bogotá.

Tijdens haar stage bij Stein Monogastric Nutrition Laboratorium ontdekte ze haar interesse in onderzoek en monogastrische voeding. In de zomer van 2016 begon Vanessa aan haar M.Sc. diploma onder leiding van Dr. Hans H. Stein aan de Universiteit van Illinois. Haar werk was gericht over het bepalen van de verteerbare Ca-behoefte door opgroeiende varkens en in mei 2018 behaalde ze haar M.Sc. graad in Nutritional Wetenschappen. Ze begon toen aan haar Ph.D.-programma, dat zich richtte op: De invloed van microbiële fytase in varkensvoer op calcium eisen, groeiprestaties na het spenen, fytaatafbraak en verteerbaarheid van voedingsstoffen.

Tijdens haar doctoraatprogramma, deed ze een stage van 4 maanden aan de Polytechnic Universiteit van Madrid onder toezicht van Dr. Gonzalo G. Mateos, waar ze samenwerkte in een aantal Verteerbaarheids- en groeiprestatie-experimenten met vleeskuikens en leghennen. In de afgelopen 6 jaar werkte ze aan de Universiteit van Illinois, en werd ze aangenomen als een afgestudeerde onderzoeksassistent. Dit gaf haar de kans gaf om betrokken te zijn bij verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van diervoeding evaluatie en voedingsbehoeften. Vanessa verdedigde haar proefschrift in april 2021.

Wij wensen Vanessa veel plezier en succes in haar nieuwe baan bij SFR!

Meer SFR nieuws