Het formuleren en optimaliseren van voer op basis van de laagste kosten in combinatie met de minste impact.

Schothorst Feed Research is lid van GFLI

Een nieuw lid voor het Global Feed LCA Institute (GFLI): Schothorst Feed Research, een onafhankelijk onderzoeksbedrijf in de voeding van landbouwhuisdieren, dat bijdraagt aan een wereldwijde duurzame veehouderijketen door middel van toegepast wetenschappelijk onderzoek en innovatie, gevalideerde voedergrondstoffenmatrix, voedingsaanbevelingen en onafhankelijk advies.

‘De Schothorst’ is in 1934 opgericht door diervoedercoöperaties in Nederland om de kwaliteit van de door individuele leden geproduceerde voeders te controleren. Het instituut begon in 1938 met onderzoek naar diervoeding om de voederformulering, voederkwaliteit en dierprestaties te verbeteren. Tegenwoordig bedient het meer dan 250 klanten in de wereldwijde diervoeder- en eiwitindustrie. Onze ambitie is om partners te ondersteunen en te inspireren bij het bijdragen aan een duurzame veehouderijketen door het ontwikkelen en implementeren van kennis over diervoeding.

Diervoeder is verantwoordelijk voor 70% van de koolstofvoetafdruk van dierlijke eiwitten. GFLI biedt ons de gecertificeerde impactwaarden per grondstof. Door gebruik te maken van gecertificeerde LCA- en voetafdrukcalculatietools ondersteunen we onze klanten bij het formuleren en optimaliseren van voer op basis van de laagste kosten in combinatie met de minste impact.

Meer SFR nieuws